Monday, March 20, 2017

Back at it Again with the Brown Fox

I made my way back to Brown Fox: Waffle & Coffee last Saturday. As I waited for my films to be developed at Modern Photo, Pasar Minggu, I decided to have brunch at my all-time favorite waffle place in Jakarta Selatan. After almost a year of not paying any visit to the dessert shop, I finally got the time to do so and enjoyed my share of crispy golden brown waffle.



I got me a plate of Salted Caramel Waffle and a glass of Strawberry Lemonade. I was a bit hesitant in ordering beverages because I can get a bit stingy even to myself sometimes. I usually prefer to not drink if the beverages are overpriced and just get myself a bottle of Aqua at the nearest Indomaret I can find. But, this time, I gave the sweet and sour Strawberry Lemonade a chance.


My crispy golden brown waffle came not long after I made my order. It was very big and it looked super appetizing. Topped with vanilla ice cream, drizzled with salted caramel sauce, and sprinkled with chopped roasted almond, the dessert was truly a sight for sore eyes.

Believe me when I say that the waffle was delicious, because it truly was! I simply love the crispy and cake-like texture of the waffle. The waffle was rather heavy, but it was okay for me. At one point, the caramel sauce was too sweet for me I got nauseous from eating too much of it. But, the cold, mildly sweet, creamy, and somewhat neutral flavor vanilla ice cream helped the big bite goes down.

The Strawberry Lemonade was thirst-quenching and simply enjoyable. I could tell that they used real lemon and strawberry to make the sweet and sour beverages because there were pulps at the bottom of the plastic glass. Unfortunately, they put too much sugar in it. As the ice dissolve into the mixture, the sugar became very strong and eclipsed both the lemon and strawberry, making it tasted as if I was drinking sugared water.




Brown Fox: Waffle & Coffee
Jalan Taman margasatwa No. 9C
Pasar Minggu, Jakarta Selatan

Opening Hours:
Monday - Sunday: 8AM - 10PM

Contact:
+62 819 9987 0041

Monday, March 13, 2017

Ubud's Taco Casa

My first burrito experience was nothing near the word "disappointment". I was overwhelmed at first, by how gigantic it is for a single portion, but I managed to devour the whole thing by myself. What was unfortunate is the fact that I was too full I couldn't manage to bring myself to order some taco.



It was at Taco Casa where I had my first burrito, a small and compact mexican restaurant at Ubud. It can fill in about twenty people in one serving, but the parking lot only fits a couple of car and a motorcycle. I didn't get any spot on my first try to park at the restaurant. I ended up having to drive a lap, came back, then parked my car at the freshly empty spot.




The place was filled with people, but there were some tables that were vacant. Mom and I got ourselves a table and immediately order.

There were not much to choose from the menu since they serve the typical Mexican food, such as taco, burrito, nacho, enchiladas, fajitas, and quesadillas. But, they do serve a wide range of meat! Steak, chicken, shrimp, they have it here, and of course with different set of price as well.

I went for the Chicken Burrito, while Mom get herself a plate of Beef Enchiladas. I have no idea what enchilada is. I just surfed the web and it's said that enchiladas are basically rolled meat-filled tortilla topped with a bucketful of tomato and chilly sauce. It kind of reminds me of lasagna, but they tasted different as lasagna uses pastry, while enchilada uses corn tortilla.





You may worry that the portion will be a bit too much for you, because it was for me, but if you're a heavy eater, you can just enjoy your meal and be merry.

My 8-layer Chicken Burrito was humongous. It was! I'm not the slightest bit joking when I say that the burrito had a bigger diameter than my wrist. Filled with chicken meat, guacamole, salsa, cheese, sour cream, rice, and two types of beans, I couldn't move after I finish my burrito.




It was delicious, but I have to say that all the ingredients wrapped inside that corn tortilla didn't have the flavor explosion that I hoped it would have. There were not one special flavor that stands out from the rest, everybody was delicious in their own way, yet they didn't blend into one orgasmic flavor. It was okay for my first burrito experience, but I think I'm more of a taco kind of girl.

Since we ate so much, Mom and I decided to order something healthy and rich-in-fiber drink. She had a glass of Pure Apple Juice, while I have me some Beetroot Carrot and Celery Pure Juice. Mom's drink was sour and sweet, like how apple juice is supposed to taste like, while mine tasted painful and it reminded me of grass. Healthy shit sure do taste horrible. Pleh!




Taco Casa
Jl. Pengosekan, Ubud - Bali

Opening Hours:
Monday - Sunday: 11AM - 10PM

Contact:
+62 812 2422 2357

Lagi-lagi Martabak Manis Tipis Kering

Maaf, ya. Kayaknya gue lagi ketagihan Martabak Manis Tipis Keringnya Martabak Bro, nih. Udah dua malam berturut-turut gue pesen terus via GrabBike. Kemarin gue pesen yang isinya Oreo dan cream cheese, nah, sekarang mau coba menu yang lain.


Karena Ibu gue nggak begitu doyan makan, apalagi kalau makanannya udah aneh-aneh dan ada marshmallow-nya, jadi gue putuskan untuk memesan menu martabak manis tipis kering yang nggak terlalu neko-neko. Pilihan jatuh pada Double Choco, salah satu menu Martabak Manis Tipis Kering Spesial dari Martabak Bro yang harganya nggak begitu mahal kalau dibandingin dengan menu yang sebelumnya gue pesen, yaitu Rp33.000,00.



Ternyata yang dimaksud dengan Double Choco adalah martabak dengan adonan coklat dan isi coklat. Gue sempat kaget pas kotak dibuka dan gue menemukan martabak tipis kering gue berwarna coklat tua nyerepet hitam. Gue kira gosong, tapi ternyata memang tampilannya begitu. 


Yang ini rasanya ciamik banget. Renyahnya martabak tipis kering itu benar-benar renyah. Adonan coklat manis dan berasa coklatnya, cocok dipaduin dengan taburan mesis coklat yang menjadi isian martabaknya. Buat beberapa orang yang nggak suka manis, mungkin, nggak cocok, ya. Tapi, kalau untuk gue sih udah pas banget. 

Dan juga, kalau martabaknya dibiarin keanginan selama beberapa jam kedepan, martabaknya nggak akan jadi lembek, melempem, dan memble seperti martabak tipker isi Oreo dan cream cheese yang sebelumnya. Mungkin karena faktor basah dari cream cheese kali, ya, yang lama-lama meresap ke dalam adonan yang kering sehingga membuatnya jadi lembek. Tapi, tetap enak, kok. 


Sunday, March 12, 2017

Ransum TNI: T2PJ

Ini pertama kalinya gue nyicipin ransum TNI dan ternyata enak, pakai banget! Gue sangat menyesali faktanya bahwa pembina dan pelatih yang dulu mendampingi gue, dan teman-teman calon taruna gue yang dekilnya bisa diadu sama pantat panci gosong, nggak membekali kami dengan ransum TNI macem ini.

Bayangin aja, betapa akan kenyangnya kami dimakanin Nasi Kari Ayam untuk sarapan, Nasi Sup Daging untuk makan siang, dan Nasi Ikan Bali untuk makan malam. Belum lagi saat haus dan disuguhi satu veples minuman siap seduh rasa mangga. Ampun.

Go watch my video, now! And, by the way, you can get your own Indonesian Military Ration at Tokopedia. com, that's where I got it. Selamat makan!

Thursday, March 9, 2017

Martabak Manis TipKer ala Martabak Bro

I couldn't stop myself from ordering some martabak from Martabak Bro with GrabBike tonight. Rasanya nggak ada dosanya buat gue untuk menghamburkan beberapa lembar ribuan malam ini demi beberapa potong Martabak Manis Tipis Kering ala Martabak Bro, yang diisikan dengan olesan cream cheese dan potongan Oreo. Ngebayanginnya aja gue udah nggak kuat tadi, sampai-sampai jari gue langsung luwes pas nulis orderan di aplikasi Grab-nya saking nafsunya. 

Seketika uang jajan gue langsung habis, tapi hati bahagia rasanya saat abang GrabBike datang membawakan plastik yang isinya kotak hangat nan harum. 


Harumnya beneran menggugah selera! Kalau di kartun-kartun, kotak martabaknya langsung mengeluarkan sinar ketika dibuka dan mata gue berbinar-binar, di belakang gue ada pelangi dan kuda terbang, dan liur gue berceceran kemana-mana, dan lutut gue lemas, dan gue pingsan di tempat. Lebay, sih, tapi ya namanya juga kartun, kan. 



Tampilan martabaknya pun nggak kalah menarik dengan harumnya. Benar-benar tipis, kelihatan renyahnya, agak gosong namun mengkilap (just how I like my martabak to be), banyak remahan Oreo berceceran di permukaan kotak, dan cream cheese-nya nggak main-main overdosis-nya. Nggak berekspektasi dikasih food porn, tapi dikasih food porn. Kebayang, nggak, bahagianya gue kayak apa?


Tipis keringnya beneran tipis dan kering. Renyah bukan main! Martabak manisnya, karena dipanggangnya mungkin agak lama, jadi agak gosong sedikit dan menurut gue itu enak banget. Benar-benar membahagiakan, baik perut gue maupun indra perasa gue sama-sama terpuaskan. Hanya satu aja yang kurang, yaitu cream cheese-nya yang terlalu berlebihan untuk lidah gue. The martabak had overflowing cream cheese, which might be good to some people who love cheese with all their hearts, but not me. Cream cheese gurihnya menghancurkan kemanisan martabaknya dan agak mendominasi keseluruhan rasanya. Coba porsinya lebih sedikit, pasti kombinasi rasanya pas. 


But, anyway, I ended up devouring the whole six pieces, so. . .